Είπαν για εμάς: Επαγγελματική Συμβουλευτική

Γιάννης– Product Manager

Επαγγελματικό Ζήτημα: Εργασιακό Περιβάλλον. “Με την Άννα γνωριστήκαμε πριν τέσσερα χρόνια όταν με βοήθησε με τις αιτήσεις μου για master. Πρόσφατα ζήτησα ξανά τη βοήθειά της, αλλά αυτή τη φορά είχα ανάγκη από συμβουλευτική γιατί τα πράγματα στη δουλειά που ήμουν ήταν πολύ άσχημα και δεν μπορούσα να αποφασίσω εάν θα ήταν καλύτερα για μένα να φύγω ή να κάνω υπομονή. Ήμουν λίγο καιρό στην εταιρεία και φοβόμουν ότι εάν έφευγα θα φαινόταν άσχημα στο βιογραφικό μου. Η συμβουλευτική που κάναμε με βοήθησε πολύ και θέλω να την ευχαριστήσω για τη βοήθειά της.”

 

Στέλλα– Βοηθός Λογιστή

Επαγγελματικό Ζήτημα: Αντικείμενο Εργασίας. “Τον τελευταίο χρόνο η δουλειά μου μου προκαλούσε μεγάλη δυσφορία. Ξυπνούσα και δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι. Η εταιρεία δεν πήγαινε καλά και έτσι είδα την απόλυσή μου ως ευκαιρία για να δω με τι πραγματικά ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Μετά από δέκα χρόνια σε λογιστήριο, διαπίστωσα ότι δε θέλω να ξαναδουλέψω σε κάτι τέτοιο. Με τις συνεδρίες που κάναμε με την Άννα μπόρεσα να ξεκαθαρίσω τι θέλω και να θέσω νέους στόχους. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου και που ξέρει να σου πει τι είναι εφικτό και τι δεν είναι. Και μετά νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί βάζεις κάπως τις σκέψεις σου σε τάξη και βρίσκεις λύσεις που πριν δεν είχες σκεφτεί.”

 

Μαρία– Απόφοιτη Σχολής Μαθηματικών

Επαγγελματικό Ζήτημα: Προσανατολισμός για την επιλογή Master. “Γνώρισα την Άννα σε μια διάλεξή της που παρακολούθησα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί της και να τη συναντήσω σε μια ατομική συνεδρία συμβουλευτικής γιατί την περίοδο εκείνη μόλις είχα αποφοιτήσει από το Μαθηματικό και ήμουν πάρα πολύ μπερδεμένη σχετικά με την επαγγελματική μου κατεύθυνση. Δεν ήθελα να γίνω καθηγήτρια, αλλά δεν ήξερα και τι θα μπορούσα να επιλέξω με ένα πτυχίο Μαθηματικών που να μου αρέσει. Η συζήτηση με την Άννα με βοήθησε πολύ γιατί μπόρεσα να καταλήξω σε μια κατεύθυνση που ταίριαζε με τις σπουδές μου, τα ενδιαφέροντά μου και έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας.”

 

Μιχάλης – Payroll Advisor

Επαγγελματικό Ζήτημα: Εργασιακό Περιβάλλον. “Εργαζόμουν 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η εταιρεία εξαγοράστηκε πριν από κάποιο καιρό και η κατάσταση στη δουλειά είχε γίνει πλέον αφόρητη. Ψυχολογικά δεν ήμουν καλά μέχρι που κάποια στιγμή έπαθα burnout και κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Ήταν ένα θέμα που έπρεπε να συζητήσω και να λύσω και η συμβουλευτική με βοήθησε τόσο στο να δεχθώ ότι είχε έρθει ο καιρός για κάτι καινούριο αλλά και στο να οργανώσω την αποχώρησή μου.”

 

Κατερίνα– Απόφοιτη Νομικής Σχολής

Επαγγελματικό Ζήτημα: Αλλαγή σπουδών. “Πήρα την απόφαση να κάνω μια συνεδρία συμβουλευτικής για να δω αν μπορώ να πάρω βοήθεια από κάποιον ειδικό ώστε να δω εάν θέλω να σπουδάσω κάτι διαφορετικό. Τελείωσα τη Νομική Σχολή και χάρηκα, όχι επειδή αποφοίτησα αλλά επειδή δε θα χρειαζόταν να ξαναδιαβάσω κάτι που δε με ενδιέφερε. Ήταν καιρός που σκεφτόμουν τις κατατακτήριες αλλά παράλληλα έπρεπε και να εργαστώ κάπου. Όλα αυτά τα ζητήματα ήθελα να τα συζητήσω και να βρω λύσεις και η Άννα με βοήθησε πολύ.”