Βιογραφικό Σημείωμα: Γιατί ο γνωστός σου δεν το προωθεί;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να φτάσει το CV μας στα χέρια ενός εργοδότη είναι να το δώσουμε σε γνωστούς και φίλους μας ζητώντας να το προωθήσουν στις εταιρίες που εργάζονται. Πολλές φορές όμως η προσπάθεια σταματάει εκεί και δε λαμβάνουμε κάποια πρόσκληση για interview. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο γνωστός μας προώθησε το CV μας όπως του ζητήσαμε αλλά η εταιρία δεν ψάχνει (τουλάχιστον για την ώρα) νέο άτομο για πρόσληψη. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος που η εταιρία του γνωστού μας δεν επικοινωνεί μαζί μας.

Η εικόνα του CV μας είναι κακή

Καλώς ή κακώς όταν ένας γνωστός μας συστήνει στην εταιρία του αυτομάτως η εικόνα του συνδέεται με τη δική μας. Αν του δώσουμε ένα βιογραφικό σημείωμα κακογραμμένο ή "πρόχειρο" μπορεί να φοβάται να μας προτείνει, πιστεύοντας ότι η σύστασή του θα έχει αρνητική επίπτωση και στη δική του εικόνα. Ίσως να σκέφτεται "Πώς να προτείνω έναν άνθρωπο που αδιαφορεί για την επαγγελματική του εικόνα;" "Τι μπορεί να σκεφτεί για μένα ο διευθυντής μου που τον προτείνω;"

Τα προσόντα μας δεν ταιριάζουν στη θέση

Η θέση που θέλει η εταιρία να καλύψει απαιτεί άλλη εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες από αυτές που διαθέτουμε. Πιθανόν ο γνωστός μας να το γνωρίζει και να θεωρεί μάταιο να προωθήσει το βιογραφικό μας σημείωμα για τη συγκεκριμένη θέση.

Η προσωπικότητά μας δεν ταιρίαζει στην εταιρία

Μπορεί να πληρούμε τις βασικές απαιτήσεις της θέσης σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσόντα αλλά ένας εργοδότης δεν εξετάζει μόνο αυτό. Πώς θα ήταν η συνεργασία μας με τα άλλα μέλη της ομάδας; Ταιριάζει ο χαρακτήρας μας και ο τρόπος που δουλεύουμε με τη συγκεκριμένη ομάδα;

Οι ανάγκες και οι στόχοι μας είναι άλλοι

Ένα άτομο που εργάζεται σε μια εταιρία ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς πώς είναι να δουλεύεις εκεί. Ίσως να ξέρει ότι οι αρμοδιότητες της θέσης, ο μισθός, το ωράριο ή οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι κατάλληλα για μας έτσι ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι.

Δε δείχνουμε αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην αναζήτηση εργασίας

Φαντάσου να προτείνεις κάποιον στο αφεντιικό σου, να έχεις προωθήσει το CV του, να του έχεις πλέξει το εγκώμιο και όταν τον καλούν για interview να τους λέει τελικά ότι  δεν ενδιαφέρεται. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο που προτείνει ένα φίλο ή γνωστό του είναι να "τον αδειάσει" μετά αυτός λέγοντας τελικά ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση. Επομένως, είναι σημαντικό όταν δίνουμε το βιογραφικό μας σημείωμα σε κάποιον να ξέρει ότι το εννοούμε.

Είναι πολύ σημαντικό όταν ζητάμε από ένα άτομο τη βοήθειά του να είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε και τη δική του άποψη για εμάς έτσι ώστε να εξετάσουμε αν είναι κάτι που μπορούμε να διορθώσουμε, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

 

Η Άννα Ντούμα είναι Επαγγελματική Σύμβουλος της CV Excellence (Περισσότερα)

 

Σχετικά άρθρα στο CV Blog

7 TIPS ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ;

9 TIPS ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA