ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

 


Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά στην Ευρώπη και στην Αμερική


 Πληροφορίες / Συμβουλές για σπουδές (Bachelor, Master, PhD)

Σε συνάντηση με τη σύμβουλο μπορείτε να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί σχετικά με την επιλογή σπουδών, να λάβεις χρήσιμες πληροφορίες για πανεπιστήμια του εξωτερικού και εξειδικευμένα προαπαιτούμενα (όπως ειδικά τεστ), καθώς και πρακτικές συμβουλές για την ετοιμασία απαραίτητων δικαιολογητικών και έγγραφων 

 

Βιογραφικό Σημείωμα στα Αγγλικά

Το βιογραφικό στα αγγλικά ετοιμάζεται "στα μέτρα σου" ανάλογα με τα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο και δε βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη φόρμα που είναι ίδια για όλους. Η ετοιμασία του περιεχομένου γίνεται πάντα μετά από συζήτηση σε συνάντηση ή εξ'αποστάσεως, ώστε να γίνουν πρώτα κάποιες διερευνητικές ερωτήσεις που θα βοηθήσουν ώστε να φτιάξουμε ένα περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται όσο γίνεται στς σπουδές που σε ενδιαφέρουν

 

Personal Statement/Motivation Letter/Essay

Το κείμενο αυτό που άλλοτε είναι ένα personal statement, ή motivation letter ή μια έκθεση, συμβάλλει καθοριστικά στην επιλογή σου, καθώς μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι υποψήφιοι με παρόμοιες σπουδές και βαθμούς. Τοι κείμενο που ετοιμάζεται είναι μοναδικό για τον καθένα συνδυάζοντας προσεκτικά τις ικανότητες και εμπειρίες με τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου, ώστε να πείσουμε για τις δυνατότητές σου.

 

Συστατική επιστολή

Πολλά πανεπιστήμια ζητούν τη γνώμη που έχουν σχηματίσει για σένα καθηγητές (academic reference), εργοδότες (professional reference) ή άτομα από το περιβάλλον σου (personal reference).

Μπορούμε να βοηθήσουμε στην προετοιμασία των συστατικών επιστολών σε συνεργασία με τα άτομα που εσύ θα μας υποδείξεις.

  

Προετοιμασία για συνέντευξη με τα πανεπιστήμια

Κάποια πανεπιστήμια, πριν την τελική επιλογή ζητούν συνέντευξη με τον σπουδαστή για να διαπιστώσουν από κοντά τις γνώσεις και τις ικανότητές του. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την ετοιμασία σου κάνοντας μια προσομοίωση συνέντευξης διάρκειας περίπου 1,5 ώρας. Η ετοιμασία γίνεται σε συνάντηση ή εξ΄αποστάσεως μέσω skype. Κατά τη διάρκεια συζητάμε στα Αγγλικά τις πιο "κρίσιμες" ερωτήσεις σαν "role-playing", ενώ εσύ μπορείς να κρατάς σημειώσεις με τα σημεία που θέλεις να προσέξεις.